Begynd i ny institution

Når barnet skal starte i Platangården, sender vi et velkomstbrev, hvori vi inviterer til et besøg, hvor forældre og barn kan komme og se Institutionen og hilse på medarbejderne.

Når barnet er startet, ønsker vi en daglig kontakt til forældrene ved at give mulighed for en snak om morgenen, når barnet bliver afleveret og igen om eftermiddagen, når barnet bliver hentet. Vi ønsker og forventer et godt forældresamarbejde gennem en åben og ærlig dialog, således at forældre og medarbejdere sammen kan støtte op om ”fælles” børn. For nogle forældre og børn kan de første dage være noget uoverskuelige, idet der er så mange nye indtryk, der skal bearbejdes. Derfor kan det være en god ide at starte langsomt op, hvis man har mulighed for det, således, at man i de første dage måske kun er der et par timer sammen. Derefter kan man øge tiden, som man nu har lyst og mulighed for.

Efter ca. 3 måneder indbyder Institutionen til en samtale om, hvordan den første tid er gået.

Der er altid mulighed for en samtale, når der er behov eller lyst til det.

I forbindelse med Platangårdens fødselsdag, Jul og ind i mellem som afslutning på børnenes temaer, har Platangården tradition for at lave et forældrearrangement.