Mad
I vuggestuen har børnene en madordning, som dækker hele dagen, mens de i børnehaven selv skal have madpakker med til frokost.
Mad i vuggestuen
Vuggestuen tilbyder fuldkostordning, som består af:
- Morgenmad
- Let formiddagsmad
- Frokost
- Eftermiddagsmad
Vi tilbyder en sund og varieret kost, som tager udgangspunkt i årstidens råvarer.
Vi tilbereder al vores mad i køkkenet og forsøger i videst mulig omfang at bruge økologiske råvarer.
En ugemadplan skal indeholde:
- Suppe- eller grøddag
- Grøntsagsdag
- Fiskedag
- Køddag
- Rugbrød med pålæg
Mad i børnehaven
I børnehaven tilbydes:
- Morgenmad
- Eftermiddagsmad
- Mælk til frokost
Til frokost medbringer børnene egne madpakker.
Eftermiddagsmaden er gratis for forældrene og indgår som aktiviteter med børnene. Dvs. Børnene deltager i tilberedning.
Madpolitik
Vi ønsker i samarbejde med forældrene at sikre at børnene får en god og alsidig kost. Vi tilstræber at hovedparten af kosten er økologisk.
I den tid børnene opholder sig i Platangården, er det vort mål at give børnene sunde kostvaner og derved være med til at sikre dem en god udvikling og et godt helbred.
I tilfælde af at barnet skal undvære en større kostdel fra en af de vigtigste næringsgrupper evt. pga. sygdom, skal vi have en lægeerklæring.
Køkkenlederen udfører egenkontrol for at sikre at fødevarelovgivningen overholdes, samt at råvarerne til kostfremstilling ikke udgør en risiko for børnenes sundhed.
Principper for vores madpolitik
- Vi ønsker at give børnene glæden ved god og varieret kost.
- Vi tilstræber at give børnene en sund, næringsrig og varieret kost.
- Vi køber økologiske varer i det omfang disse er tilgængelige. Her prioriterer vi at alle basisvarer, så som mælkeprodukter, mel, gryn, ris, pasta og grønt er økologiske.
- Vi laver så vidt muligt al mad selv og bruger friske råvarer. F.eks. bager vi alt brød selv.
- Kosten skal være lækker og indbydende.
- Personalet tilstræber at skabe nærvær, ro og hygge omkring måltiderne.
- Børnene spiser selv, når de viser interesse for det.
- Vi opfordrer børnene til at smage på nyt og ukendt mad og accepterer, at de ikke spiser alt.
- Vi tager hensyn til andre kulturers kostvaner.
- Vi tager hensyn til børn med allergi.
- Kosten til børn under 1 år tilpasses den enkeltes alder og behov m.v.
- Til de børn, der får modermælkserstatning, køber vi de mærker, de er vant til hjemmefra.
- Vi begrænser brug af sukker og har lavet principper for brug af sukker i vuggestuen.